Ny foundationMan blev ju lagom glad och i extas nĂ€r man sĂ„g att denna foundation fanns i butik 😍 Jag trodde aldrig att den skulle komma till Sverige sĂ„ ja, jag kan ju ha skrikit till lite nĂ€r jag sĂ„g den haha 😂 
Ni förstÄr nog inte grejen men jag har kollat extremt mycket pÄ denna bÄde via Google och Àven massa filmer pÄ Youtube. Besatt.

Jag köpte den dock inte Ă€ven fast jag var pĂ„vĂ€g. NĂ€r man Ă€r student har man inte rĂ„d att lĂ€gga ner pengar pĂ„ hela beloppet varje gĂ„ng (hehe för ekonomisk) och hemma har jag checkar som ger 20% rabatt. Yes thank you!

Soon I'll be one happy gal 💃✌

Det Àr klart!

Thank you (mig sjÀlv) för att jag Àntligen fÄtt igÄng bredbandet hemma hos mig! Det tog ett tag inne fibern var anlsuten och klar till lÀgenheterna hÀr men nu sÄ, efter lite förseningar, Àr det klappat och klart :)
 
Det var bara en snabb uppdatering ehehhehe.
Mat nu.
Hej!
 
 

đŸ”±

Klockan Àr stav efter tio och jag ligger redan i sÀng. Progress! IgÄr la jag mig strax innan tvÄ pga vi tittade pÄ Bron. Jag hoppade in i slutet pÄ sista sÀsongen haha, men vad gör det nÀr det var vÀrsta spÀnnande!

I morgon blir jag hÀmtad av en i klassen och vi far vidare till ett studiebesök first thing in the morning. Sedan studier!

Jag skickade förresten in ett arbete i psykiatri som jag skrivit. Det blev mÄnga sidor och ganska sÄ bra trots allt. En i klassen sa att mitt arbete typ var som en B uppsats och jag blev fett glad.

Nu ska jag lĂ€sa lite i anatomiboken sen sova. 
Ciao.

Don't save her, she don't wanna be saved


Hopp. Jobb i kvĂ€ll och jag ska plugga Excel nu! Hej vad skojigt. Jag har varit klantig nog att missa att vi ska skicka in uppgifter till lĂ€raren att rĂ€tta 😅 Bara för att vĂ„ra andra lĂ€rare i Administrativt IT förra terminen inte alls ville skulle eller ville fĂ„ in uppgifter att rĂ€tta. Tjorvigt!

Hej dÄ.

đŸ—»


Fredagagens tankar

Ughh. Jag kan bli sĂ„ provocerad av folk pĂ„ internet för absoluta smĂ„ saker som inte rör mig för fem öre egentligen. Suck. Vad fan gör man? Jo, man ska bara face it tills det försvinner bort i universum. Det kallas KBT. You should try it. Men skit i det för nu ska jag till centrum och köpa lite trĂ€ningsredskap och jag Ă€r SÅ otroligt taggad! Tjingeling peeps! Ps. Jag förstĂ„r inte hur jag har rĂ„d egentligen, student som man Ă€r. Det kan fĂ„ bli dagens frĂ„ga.

Svindel

What a freaking long add day!
Vi började med tenta vilket gick fint! Jag ska definitivt inte ropa hej Ă€n, men det gick över förvĂ€ntan. Å andra sidan krĂ€vs det ganska mycket, som ni vet, att klara dessa terminologi tentor, det har jag ju skrivit om. Men aja, skit i det för fanken!

Sedan for jag och nĂ„gra tjejer i klassen till Flemingsbergs foodcourt och Ă„t lunch 👌 Vi skulle nĂ€mligen till Landstingsarkivet och till biobanken pĂ„ studiebesök idag. Det var sjuk intressant att fĂ„ se de stora kylskĂ„pen som var fulla med prover som Ă€r menade till forskning och sĂ„ (vi fick dock inte se inuti kylskĂ„pen, som f.ö var ca -80°C!! Vissa av dem). Och arkivet lika sĂ„ dĂ€r det fanns dokument frĂ„n, hĂ„ll i er, 1800-talet! Jag vet dock inte hur gamla det Ă€ldsta handlingarna Ă€r. SĂ„ sinnes att förstĂ„ att personer som levde för en jĂ€vla massa Ă„r finns dokumenterat och förvarat för allmĂ€nheten att lĂ€sa. MĂ€nniskor som levt sina liv och blivit sjuka och pratat med lĂ€kare och nu fĂ„r vi, Ă„r 2016 lĂ€sa detta om vi vill. Mind blown.

Det lĂ„g en del dokument framme, journaler, frĂ„n massa Ă„r sedan och bland dessa fanns denna. En kvinna vid namn Tyra som var sjuk i kronisk lunginflammation. Hon dog. Exakt detta papper Ă€r frĂ„n Ă„r 1885. Ta in det, jag blir helt amazed.Vi fick Ă€ven lĂ€sa kort om en 10 Ă„rig flicka frĂ„n VĂ€sterhaninge som blev satt pĂ„ ett hem för "idioter" som de kallades om de inte var helt hundra enligt dem pĂ„ den tiden. Denna tjej dog nĂ€r hon var 26 Ă„r, i diabetes. OcksĂ„ frĂ„n 1800-talet, den 10 mars var datumet! 

Jag vet inte men, jag fick som svindel av att verkligen tÀnka pÄ och veta att exakt dessa papper var det som skrevs för liksom.. hur mÄnga Är sedan?? Av en mÀnniska, en lÀkare som har varit död i hundratals Är, som skrev ner detta om en annan person som ocksÄ varit död i massa Är. De hade vÀl ingen aning om att det skulle komma en hel klass idag och lÀsa om dem. You know what I mean.
Det blev lite flummigt kĂ€nner jag nu, men det Ă€r ju stort! SvĂ„rt att förklara den kĂ€nslan. 


Ska fixa mat nu.
Puss.

Prioriteringarna i kvÀll

Ärligt talat nu. Jag har tenta i morgon bitti klockan ÅTTA och i stĂ€llet för att plugga sista stunden nu i kvĂ€ll sĂ„... lyssnar jag pĂ„ VĂ€rvet med Amanda Schulman 😍 Det kĂ€nns pĂ„ nĂ„got vis ganska vĂ€rt det. Jag kan det jag kan inför i morgon och hur mycket kan man trycka in i hjĂ€rnan nu i alla fall? 
 
Men jag ska faktiskt borsta tÀnderna och lÀgga mig i sÀngen med alla tusen papper, böcker och hela faderullan!
 
 

Tisdag. I'm so tired

God morgon er gamla Àppelskrutt!
Jag har nĂ€stan precis vaknat sĂ„ nu mĂ„ste jag hĂ€lla o mig frukost och hoppa i klĂ€derna! Tror det blir fruktsallad och en sĂ„ ska jag prova en för mig ny kvarg med smak av vit choklad och kokos 😍 Fast jag hör nu att jag inte kommer hĂ„lla mig pĂ„ det.. kanske att jag slĂ€nger ihop massa gröt? Det Ă€r ju sĂ„ himla gott med sojamjölk till det.

Men skit i det!
Idag kommer jag vara handy handy, trots att jag borde plugga hela dagen men oh well, har redan gjort planer. Ni fÄr se sen kanske!

Nervus

Jag kan inte sova och klockan Ă€r har tvĂ„ vad Ă€r det som hĂ€nder? 😣 Jag har dessutom prov i morgon bitti och jag fĂ„r inte komma sent(!!) för dĂ„ förlorar jag vĂ€rdefull tid! Vi har prov i VĂ„rddokumentation sĂ„ vi ska hinna skriva X antal journaler pĂ„ ett visst antal timmar och det mĂ„ste vara sĂ„ nĂ€ra felfritt som möjligt, you know what I mean. Varenda liten bokstav pĂ„ rĂ€tt plats.

Jag slĂ€ppte av en person pĂ„ flygplatsen idag och tror ni inte att jag körde fel. Jag svĂ€ngde av mot Stockholm C och Ă„ngestmĂ€nniska som man Ă€r tĂ€nkte jag heeeell no jag ska inte köra denna vĂ€gen, hĂ€r hittar jag inte. SĂ„ jag svĂ€ngde av och bort och hit och dit, stannade vid en trottoar och bara... aaandaaaassss. Men det gick ju bra trots mina nerver.Tiden stÄr still nu

Om andra kunde höra mitt hjÀrtas slag just nu.

Is to have had and lost better than not having at all?

SĂ„ jag tog ett extra jobbpass i morse sĂ„ nu Ă€r jag pĂ„vĂ€g dit. Kl 15-19.30 Ă€r helt okej pĂ„ en lördag man Ă€ndĂ„ bara tĂ€nkt plugga pĂ„ och dessutom ger detta nĂ€stan 9 timmars betalt sĂ„ det Ă€r ok verkligen!

Jag har inte druckit kaffe Ă€n  och jag antar att det Ă€r anledningen till min dunkande, plĂ„gade huvudvĂ€rk jag har just nu som bara gör mer ont för varje steg jag tar. DĂ€rför tĂ€nker jag gĂ„ in pĂ„ Expresso House och ta mig en stor kaffe! 😍 


Leave this dress a mess on the floor and still look good for you

Hej och hej och hej pÄ er!
Nu har jag suttit i kvar i skolan hela tre timmar idag igen! Det kÀnns ÀndÄ skönt att jag blir tvungen att sitta kvar och plugga nu nÀr jag (fortfarande) inte har möjlighet att anvÀnda internet hemma. Det blir nog mer gjort hÀr i denna skolmiljö och denna rediga dator! Jag sitter ensam i datorsalen och har det fint. 
Jag blivit klar med nÀstan alla övningsuppgifter inför tentan nÀsta vecka, har rÀttat dem sÄ nu kan jag öva mer hemma med att förhöra mig sjÀlv!
 
 
NÀ nu hörrni Àr det dag att rulla hemmÄt och fixa lite mat.
Tjenixen pÄ er!

I'll come save you

Idag har jag verkligen lĂ€rt mig hur man gör HLR vilket jag typ inte riktigt hajade i skolan nĂ€r det begav sig. Kan har varit pga bristande engagemang osv osv, men nu sĂ„! Det kĂ€nns toppen att kunna detta nu och jag kommer nog aldrig glömma det heller. 30 kompressioner och tvĂ„ andedag och sĂ„ om igen och igen och igen tills ambulans kommer. Stabilt sidolĂ€ge körde vi ocksĂ„ och Ă€ven heimlich manöver och hur och nĂ€r och hur lĂ€nge man ska tillĂ€mpa dessa. Mucho intressante!

Jag tog nog i lite för mycket Àn vad jag borde ha gjort för nu blöder mitt nyopererade sÄr. Klantigt. Plus att jag grejade i köket nÀr jag kom hem, dumt nog! Men jag avvaktar trots att det gör lite ont. Jag var alltsÄ inne pÄ dagoperation igÄr!

God natt dÄ!


HjÀlp en vÀn i nöd. Du kan vara anonym!

NĂ„gon med AllTele, Bredband2 eller Bahnhof som kan yttra sin Ă„sikt om bett bredband? 😇 Eller om du har nĂ„gon annan bredbandsleverantör som inte Ă€r Comhem eller Bredbandsbolaget. Kommentera detta inlĂ€gg snÀÀÀlla. Tack puss.

Pls help! 💕

00:11

I morgon Àr en ny dag! Det blir allt annat Àn skola och plugga som det var idag. Jag satt faktiskt kvar, ensam, i datasalen och pluggade terminologi samt passade pÄ att leta upp massor av fakta till lite olika uppgifter jag har att göra. Ett grupparbete om ADHD och ett annat jag ska skriva om antingen schizofreni, social fobi eller nÄgon Ängest, typ GAD. We will see, you know.

Nu Àr klockan mycket men jag ska faktiskt fixa nÄgot att Àta sÄ jag inte vaknar upp mega hungrig i morgon.


Curious about the company that you keep cause I hear you talking about her in your sleepBreakie och youtube, sen ska jag plugga hela eftermiddagen innan jobbet.

🍧

"Fifthy shades of fucked up"

SÄg Fifthy shades of Grey igÄrkvÀll och ja, hur slutade filmen ens? Det kÀndes verkligen inte som ett avslut pÄ en film överhuvudtaget mest bara jahapp????
Jag tycker att filmen pÄminde vÀldigt mycket om Twilight, den första alltsÄ, som jag blev sÄ himla förtjust i nÀr det begav sig. En mystisk, stark och sjÀlvstÀndig (och snygg) man som ofrivilligt dras till den vackra, tysta flickan med stark vilja. Det Àr som emot alla regler. Hello? Som spelar piano framför det stora fönstret i natten. Hello hello? MÀnnen ser ju likadana ut dessutom och tjejerna i filmerna med. Hur som helst! Det vara bara tÀnkt som en liten parantes haha. Filmen var ÀndÄ lite fin i handlingen trots att jag mÄnga gÄnger kÀnde typ... what the fuck, Nej. You know what I mean, men det Àr ju bara jag. Filmen var bra punkt, men boken Àr nog svinbra. Jag började faktiskt lÀsa den för nÄgot Är sedan men slutade pga början var sÄ jÀkla lÄngdragen.
 
 
 
Jag inser att jag förutom detta inte har nĂ„gra speciella tankar eller starka kĂ€nslor om filmen, som var sĂ„ himla omtalad nĂ€r den först kom ut. Äh. Inga starka "Ă„h fan vilken bra film!!! MĂ„ste se den igen för jag blir helt besatt av deras lilla historia!!" inget sĂ„nt och jag gillar ju nĂ€r man blir helt tagen av en film, ni vet sĂ„ man nĂ€stan blir helt tom nĂ€r filmen Ă€r slut 😂

It's my time to butterfly

AlltsĂ„ Ă„hhhhhhh YES, omtentan gick över förvĂ€ntan om jag ska vara Ă€rlig. Jag kunde svara pĂ„ nĂ€stan allt (ja, nĂ„gra termer kunde jag inte ens chansa pĂ„ pga sĂ„ svĂ„rt. Detta var Medicinsk terminologi) men allt jag skrev kĂ€ndes rĂ€tt. Kruxet med denna kurs med prov och lĂ€xförhör Ă€r att hon inte rĂ€knar antal rĂ€tt man har, utan alla fel och betygsĂ€tter efter den poĂ€ngen man fĂ„r. Hon sĂ€tter en grĂ€ns för max antal fel för ett godkĂ€nt och ett vĂ€l godkĂ€nt (vi har bara betygsĂ€ttning frĂ„n IG till VG). Felen Ă€r inte bara att man kanske svarade fel pĂ„ ett helt ord eller sammansĂ€ttning av termer (betydelse osv) utan stavningen Ă€r precis lika viktig. SĂ€g att jag skriver "cervix" men stavar "servix", dĂ„ fĂ„r jag ett fel dĂ€r. Eller "diverticulum" men stavar det till "diverticulus" dĂ„ blir det sĂ„klart fel det med. SĂ„, alla smĂ„ smĂ„ stavfel rĂ€knas med, alltsĂ„ Ă€r det crucial att man Ă€r hype pĂ„ precis allt egentligen, eller Ă„tminstone till G grĂ€nsen haha. Det jag inte Ă€r hundra pĂ„ Ă€n Ă€r Ă€ndelserna pga det finns tusen beroende pĂ„ vilken grupp termen tillhör och vad det Ă€r man syftar pĂ„.  Alla har olika grammatik sĂ„ att sĂ€ga. Latin â€đŸ’”
Nu Àr jag hos mamma och lÄnar internet. Ska skriva om sjukdomen MS.

Tjingeling!

Skaka liv i mig

Jag ska inte bli lĂ„ngrandig men herreguuud vad trött jag har varit sedan i eftermiddags. MĂ„ndagar brukar annars kĂ€nnas lĂ€tta och snabba men idag nĂ€r jag kom hem var jag sĂ„ trött att jag var tvungen att sova 20 minuter. Dessa 20 blev dock drygt 60 😅 men det Ă€r inget ovanligt med det ju, you know what I mean?

Jag Àr otrolig mosig nu och har huvudvÀrk men jag mÄste plugga till morgondagens tenta. Det Àr jag och min celsius i ett team nu. Wish me luck!


stupidoStartar veckan med lite sanning.