Ny foundationMan blev ju lagom glad och i extas när man såg att denna foundation fanns i butik 😍 Jag trodde aldrig att den skulle komma till Sverige så ja, jag kan ju ha skrikit till lite när jag såg den haha 😂 
Ni förstår nog inte grejen men jag har kollat extremt mycket på denna både via Google och även massa filmer på Youtube. Besatt.

Jag köpte den dock inte även fast jag var påväg. När man är student har man inte råd att lägga ner pengar på hela beloppet varje gång (hehe för ekonomisk) och hemma har jag checkar som ger 20% rabatt. Yes thank you!

Soon I'll be one happy gal 💃✌

Det är klart!

Thank you (mig själv) för att jag äntligen fått igång bredbandet hemma hos mig! Det tog ett tag inne fibern var anlsuten och klar till lägenheterna här men nu så, efter lite förseningar, är det klappat och klart :)
 
Det var bara en snabb uppdatering ehehhehe.
Mat nu.
Hej!
 
 

🔱

Klockan är stav efter tio och jag ligger redan i säng. Progress! Igår la jag mig strax innan två pga vi tittade på Bron. Jag hoppade in i slutet på sista säsongen haha, men vad gör det när det var värsta spännande!

I morgon blir jag hämtad av en i klassen och vi far vidare till ett studiebesök first thing in the morning. Sedan studier!

Jag skickade förresten in ett arbete i psykiatri som jag skrivit. Det blev många sidor och ganska så bra trots allt. En i klassen sa att mitt arbete typ var som en B uppsats och jag blev fett glad.

Nu ska jag läsa lite i anatomiboken sen sova. 
Ciao.

Don't save her, she don't wanna be saved


Hopp. Jobb i kväll och jag ska plugga Excel nu! Hej vad skojigt. Jag har varit klantig nog att missa att vi ska skicka in uppgifter till läraren att rätta 😅 Bara för att våra andra lärare i Administrativt IT förra terminen inte alls ville skulle eller ville få in uppgifter att rätta. Tjorvigt!

Hej då.

🗻


Fredagagens tankar

Ughh. Jag kan bli så provocerad av folk på internet för absoluta små saker som inte rör mig för fem öre egentligen. Suck. Vad fan gör man? Jo, man ska bara face it tills det försvinner bort i universum. Det kallas KBT. You should try it. Men skit i det för nu ska jag till centrum och köpa lite träningsredskap och jag är SÅ otroligt taggad! Tjingeling peeps! Ps. Jag förstår inte hur jag har råd egentligen, student som man är. Det kan få bli dagens fråga.

Svindel

What a freaking long add day!
Vi började med tenta vilket gick fint! Jag ska definitivt inte ropa hej än, men det gick över förväntan. Å andra sidan krävs det ganska mycket, som ni vet, att klara dessa terminologi tentor, det har jag ju skrivit om. Men aja, skit i det för fanken!

Sedan for jag och några tjejer i klassen till Flemingsbergs foodcourt och åt lunch 👌 Vi skulle nämligen till Landstingsarkivet och till biobanken på studiebesök idag. Det var sjuk intressant att få se de stora kylskåpen som var fulla med prover som är menade till forskning och så (vi fick dock inte se inuti kylskåpen, som f.ö var ca -80°C!! Vissa av dem). Och arkivet lika så där det fanns dokument från, håll i er, 1800-talet! Jag vet dock inte hur gamla det äldsta handlingarna är. Så sinnes att förstå att personer som levde för en jävla massa år finns dokumenterat och förvarat för allmänheten att läsa. Människor som levt sina liv och blivit sjuka och pratat med läkare och nu får vi, år 2016 läsa detta om vi vill. Mind blown.

Det låg en del dokument framme, journaler, från massa år sedan och bland dessa fanns denna. En kvinna vid namn Tyra som var sjuk i kronisk lunginflammation. Hon dog. Exakt detta papper är från år 1885. Ta in det, jag blir helt amazed.Vi fick även läsa kort om en 10 årig flicka från Västerhaninge som blev satt på ett hem för "idioter" som de kallades om de inte var helt hundra enligt dem på den tiden. Denna tjej dog när hon var 26 år, i diabetes. Också från 1800-talet, den 10 mars var datumet! 

Jag vet inte men, jag fick som svindel av att verkligen tänka på och veta att exakt dessa papper var det som skrevs för liksom.. hur många år sedan?? Av en människa, en läkare som har varit död i hundratals år, som skrev ner detta om en annan person som också varit död i massa år. De hade väl ingen aning om att det skulle komma en hel klass idag och läsa om dem. You know what I mean.
Det blev lite flummigt känner jag nu, men det är ju stort! Svårt att förklara den känslan. 


Ska fixa mat nu.
Puss.

Prioriteringarna i kväll

Ärligt talat nu. Jag har tenta i morgon bitti klockan ÅTTA och i stället för att plugga sista stunden nu i kväll så... lyssnar jag på Värvet med Amanda Schulman 😍 Det känns på något vis ganska värt det. Jag kan det jag kan inför i morgon och hur mycket kan man trycka in i hjärnan nu i alla fall? 
 
Men jag ska faktiskt borsta tänderna och lägga mig i sängen med alla tusen papper, böcker och hela faderullan!
 
 

Tisdag. I'm so tired

God morgon er gamla äppelskrutt!
Jag har nästan precis vaknat så nu måste jag hälla o mig frukost och hoppa i kläderna! Tror det blir fruktsallad och en så ska jag prova en för mig ny kvarg med smak av vit choklad och kokos 😍 Fast jag hör nu att jag inte kommer hålla mig på det.. kanske att jag slänger ihop massa gröt? Det är ju så himla gott med sojamjölk till det.

Men skit i det!
Idag kommer jag vara handy handy, trots att jag borde plugga hela dagen men oh well, har redan gjort planer. Ni får se sen kanske!

Nervus

Jag kan inte sova och klockan är har två vad är det som händer? 😣 Jag har dessutom prov i morgon bitti och jag får inte komma sent(!!) för då förlorar jag värdefull tid! Vi har prov i Vårddokumentation så vi ska hinna skriva X antal journaler på ett visst antal timmar och det måste vara så nära felfritt som möjligt, you know what I mean. Varenda liten bokstav på rätt plats.

Jag släppte av en person på flygplatsen idag och tror ni inte att jag körde fel. Jag svängde av mot Stockholm C och ångestmänniska som man är tänkte jag heeeell no jag ska inte köra denna vägen, här hittar jag inte. Så jag svängde av och bort och hit och dit, stannade vid en trottoar och bara... aaandaaaassss. Men det gick ju bra trots mina nerver.Tiden står still nu

Om andra kunde höra mitt hjärtas slag just nu.

Is to have had and lost better than not having at all?

Så jag tog ett extra jobbpass i morse så nu är jag påväg dit. Kl 15-19.30 är helt okej på en lördag man ändå bara tänkt plugga på och dessutom ger detta nästan 9 timmars betalt så det är ok verkligen!

Jag har inte druckit kaffe än  och jag antar att det är anledningen till min dunkande, plågade huvudvärk jag har just nu som bara gör mer ont för varje steg jag tar. Därför tänker jag gå in på Expresso House och ta mig en stor kaffe! 😍 


Leave this dress a mess on the floor and still look good for you

Hej och hej och hej på er!
Nu har jag suttit i kvar i skolan hela tre timmar idag igen! Det känns ändå skönt att jag blir tvungen att sitta kvar och plugga nu när jag (fortfarande) inte har möjlighet att använda internet hemma. Det blir nog mer gjort här i denna skolmiljö och denna rediga dator! Jag sitter ensam i datorsalen och har det fint. 
Jag blivit klar med nästan alla övningsuppgifter inför tentan nästa vecka, har rättat dem så nu kan jag öva mer hemma med att förhöra mig själv!
 
 
Nä nu hörrni är det dag att rulla hemmåt och fixa lite mat.
Tjenixen på er!

I'll come save you

Idag har jag verkligen lärt mig hur man gör HLR vilket jag typ inte riktigt hajade i skolan när det begav sig. Kan har varit pga bristande engagemang osv osv, men nu så! Det känns toppen att kunna detta nu och jag kommer nog aldrig glömma det heller. 30 kompressioner och två andedag och så om igen och igen och igen tills ambulans kommer. Stabilt sidoläge körde vi också och även heimlich manöver och hur och när och hur länge man ska tillämpa dessa. Mucho intressante!

Jag tog nog i lite för mycket än vad jag borde ha gjort för nu blöder mitt nyopererade sår. Klantigt. Plus att jag grejade i köket när jag kom hem, dumt nog! Men jag avvaktar trots att det gör lite ont. Jag var alltså inne på dagoperation igår!

God natt då!


Hjälp en vän i nöd. Du kan vara anonym!

Någon med AllTele, Bredband2 eller Bahnhof som kan yttra sin åsikt om bett bredband? 😇 Eller om du har någon annan bredbandsleverantör som inte är Comhem eller Bredbandsbolaget. Kommentera detta inlägg snääälla. Tack puss.

Pls help! 💕

00:11

I morgon är en ny dag! Det blir allt annat än skola och plugga som det var idag. Jag satt faktiskt kvar, ensam, i datasalen och pluggade terminologi samt passade på att leta upp massor av fakta till lite olika uppgifter jag har att göra. Ett grupparbete om ADHD och ett annat jag ska skriva om antingen schizofreni, social fobi eller någon ångest, typ GAD. We will see, you know.

Nu är klockan mycket men jag ska faktiskt fixa något att äta så jag inte vaknar upp mega hungrig i morgon.


Curious about the company that you keep cause I hear you talking about her in your sleepBreakie och youtube, sen ska jag plugga hela eftermiddagen innan jobbet.

🍧

"Fifthy shades of fucked up"

Såg Fifthy shades of Grey igårkväll och ja, hur slutade filmen ens? Det kändes verkligen inte som ett avslut på en film överhuvudtaget mest bara jahapp????
Jag tycker att filmen påminde väldigt mycket om Twilight, den första alltså, som jag blev så himla förtjust i när det begav sig. En mystisk, stark och självständig (och snygg) man som ofrivilligt dras till den vackra, tysta flickan med stark vilja. Det är som emot alla regler. Hello? Som spelar piano framför det stora fönstret i natten. Hello hello? Männen ser ju likadana ut dessutom och tjejerna i filmerna med. Hur som helst! Det vara bara tänkt som en liten parantes haha. Filmen var ändå lite fin i handlingen trots att jag många gånger kände typ... what the fuck, Nej. You know what I mean, men det är ju bara jag. Filmen var bra punkt, men boken är nog svinbra. Jag började faktiskt läsa den för något år sedan men slutade pga början var så jäkla långdragen.
 
 
 
Jag inser att jag förutom detta inte har några speciella tankar eller starka känslor om filmen, som var så himla omtalad när den först kom ut. Äh. Inga starka "åh fan vilken bra film!!! Måste se den igen för jag blir helt besatt av deras lilla historia!!" inget sånt och jag gillar ju när man blir helt tagen av en film, ni vet så man nästan blir helt tom när filmen är slut 😂

It's my time to butterfly

Alltså åhhhhhhh YES, omtentan gick över förväntan om jag ska vara ärlig. Jag kunde svara på nästan allt (ja, några termer kunde jag inte ens chansa på pga så svårt. Detta var Medicinsk terminologi) men allt jag skrev kändes rätt. Kruxet med denna kurs med prov och läxförhör är att hon inte räknar antal rätt man har, utan alla fel och betygsätter efter den poängen man får. Hon sätter en gräns för max antal fel för ett godkänt och ett väl godkänt (vi har bara betygsättning från IG till VG). Felen är inte bara att man kanske svarade fel på ett helt ord eller sammansättning av termer (betydelse osv) utan stavningen är precis lika viktig. Säg att jag skriver "cervix" men stavar "servix", då får jag ett fel där. Eller "diverticulum" men stavar det till "diverticulus" då blir det såklart fel det med. Så, alla små små stavfel räknas med, alltså är det crucial att man är hype på precis allt egentligen, eller åtminstone till G gränsen haha. Det jag inte är hundra på än är ändelserna pga det finns tusen beroende på vilken grupp termen tillhör och vad det är man syftar på.  Alla har olika grammatik så att säga. Latin ❤💔
Nu är jag hos mamma och lånar internet. Ska skriva om sjukdomen MS.

Tjingeling!

Skaka liv i mig

Jag ska inte bli långrandig men herreguuud vad trött jag har varit sedan i eftermiddags. Måndagar brukar annars kännas lätta och snabba men idag när jag kom hem var jag så trött att jag var tvungen att sova 20 minuter. Dessa 20 blev dock drygt 60 😅 men det är inget ovanligt med det ju, you know what I mean?

Jag är otrolig mosig nu och har huvudvärk men jag måste plugga till morgondagens tenta. Det är jag och min celsius i ett team nu. Wish me luck!


stupidoStartar veckan med lite sanning.